Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy új nemzetközi kutatás szerint bizonyos gyümölcsök, elsősorban az alma, körte, áfonya vagy szőlő rendszeres fogyasztásával csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. A túl sok gyümölcslé azonban éppen ellentétes hatású.
Közel kétszázezer ember adatainak elemzésével vizsgálták a rendszeres gyümölcsfogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása közötti összefüggést amerikai, brit és szingapúri kutatók - írja a bmj.com orvosi szakmai portál. A három korábbi kohorsz vizsgálat adatain alapuló kutatásból kiderült, hogy a gyümölcsfogyasztás növelése egészséges embereknél csökkenti a diabétesz kockázatát - különösen ha almával, körtével, áfonyával vagy szőlővel esszük tele magunkat.
A kutatás több mint 187 ezer résztvevőjét (20 százalékban férfi, 80 százalékban nő) átlagosan 18 évig követték nyomon, és az életmódbeli tényezőkre (például a dohányzásra és testmozgásra) vonatkozó kérdések mellett vizsgálták a cukorbetegség családon belüli kórtörténetét, valamint rendszeresen feltérképezték a résztvevők étrendjét is. Nőknél figyelembe vették a fogamzásgátló- vagy egyéb hormonkészítmények szedésére, továbbá a
menopauzára vonatkozó adatokat is. A kutatásból kizárták mindazokat, akiknél a vizsgálat kezdetén diabéteszt, szív- és érrendszeri betegséget vagy daganatot diagnosztizáltak.
Nem minden gyümölcs egyformán jó
A kutatás időtartama alatt a résztvevők 6,5 százalékánál alakult ki 2-es típusú cukorbetegség. Az eredményekből kiderült, hogy akik hetente legalább háromszor fogyasztottak gyümölcsöt, azoknál csökkent a diabétesz kockázata. A vizsgált gyümölcsök (szőlő - akár mazsola formájában, őszibarack, szilva, sárgabarack, banán, sárgadinnye, alma, körte, narancs, grépfrút, eper és áfonya) közül különösen az áfonya, az alma, a körte és a szőlő/ mazsola bizonyult hatékonynak.
http://www.origo.hu/egeszseg/20130830-almaval-kuzdjunk-a-cukorbetegseg-ellen.html
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!