Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy friss kutatás szerint az áfonyafélék és hagymafélék rendszeres fogyasztása jelentősen csökkentheti a hasnyálmirigyrák kockázatát.
A kutatásban 8 év alatt több mint 180 000-ren vettek részt, akik közül 529 résztvevő esetében fejlődött ki hasnyálmirigyrák. Mivel a hasnyálmirigyrákot általában csak nagyon későn sikerül diagnosztizálni, igen magas a halálozási rátája.
A kutatás eredményei szerint azoknál, akiknek étrendje nagyobb arányban tartalmazott flavonolban gazdag ételeket, így például bogyósgyümölcsöket és hagymaféléket, 25%-kal kisebb eséllyel fejlődött ki hasnyálmirigy daganat, ehhez képest. A dohányosok eleve nagyobb kockázattal indulnak káros szenvedélyük miatt e ráktípus esetében, ezért az ő náluk az egyébként is magas kockázat nagy arányban csökkent, így jöhetett ki a közel 60%-os csökkenés.
Az összflavonol-fogyasztás mellett a flavonolok egyes típusait külön-külön is nyomon követték, így az almában, szőlőben és a hagymában található kvercetin, a bogyósgyümölcsökben és a hagymában található myricetin, és a spenótban és a káposztafélékben található kempferol hatásmechanizmusát is megvizsgálták. A nem dohányzók esetében az utóbbi antioxidáns volt a leghatékonyabb, míg a dohányzók esetében a myricetin volt a legkevésbé hatékony.
Ezek az antioxidánsok nem csak a hasnyálmirigyrákot előzhetik meg, de gyulladásgátló hatásukkal és az oxidációs folyamatok okozta károk regenerálásával minden daganattípus ellen hatékony fegyvernek számítanak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!