Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyre többen kövérek és betegek. Az egészséges karcsúság titka a táplálkozás. A több rostanyag leolvasztja a lerakódott zsírt, véd a betegségektől, sőt az életet is meghosszabbítja.
Ha a táplálkozásról van szó, a modern európai még mindig a háború utáni időkben él: sok fehér liszt, sok hús, sok zsír és sok cukor. A féktelen falánkságnak magas az ára: még soha ezelőtt nem volt ennyi túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomású vagy szív- és érrendszeri problémáktól szenvedő ember. És még soha ezelőtt nem harcoltak a táplálkozási szakemberek, az önjelölt diétaguruk és az érintettek ennyire elkeseredetten ezeknek a civilizációs betegségeknek a burjánzó járványa ellen. Az olyan fogalmak, mint az alacsony szénhidráttartalom, az alacsony zsírtartalom vagy az anyagcsere-egyensúly jelentik a végső megoldást. A hosszú távú karcsú egészség titka azonban főleg abban rejlik, hogy mennyi rostanyagot fogyaszt az ember.
Állítólagos hizlalók
Régebben az volt a mottó: amit a szervezet nem képes felhasználni, az fölösleges, vagy – ahogy a neve is mondja – csak „ballaszt”. Valójában sokan még mindig azon a véleményen vannak, hogy a ballasztanyagok a felelősek a nagy hasért és az úszógumikért. Ez egy tévhit. A rostanyagok nem hizlalnak, hanem sok egészségmegőrző tulajdonságuk van. Emészthetetlen „töltőanyagként” a ballasztanyagok „hígítják” a táplálék energiatartalmát, és elősegítik a telítettségérzést – ez jó előfeltétele annak, hogy karcsúvá váljunk és azok is maradjunk.
A táplálkozástudományi szakemberek különbséget tesznek oldható és oldhatatlan rostok között. Az oldhatatlanok képesek megkötni a vizet, és erősen felduzzadnak. Ezáltal serkentik a béltevékenységet, és szélesen elterjedt problémákat enyhíthetnek, mint amilyen a székrekedés. Az oldható rostanyagok ezzel szemben elsősorban az anyagcserében játszanak fontos szerepet. Így például csökkenthetik a vérzsírértékeket, és segíthetnek a szervezetnek a koleszterin kiválasztásában. A rostanyagok ezen kívül segítenek megelőzni a túlsúlyt, a 2-es típusú cukorbetegséget és a vastagbélrákot.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!