Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Bagladiné Orbán Márta | 0 hozzászólás
1. Görög joghurt.
A rengeteg tápanyagot tartalmazó görög joghurt egyike azoknak az
ételeknek, amelyet ajánlott naponta fogyasztani. Rengeteg jótékony
hatású baktériumot tartalmaz ugyanis, amelyek sok jótékony egészségügyi
hatással bírnak és egészségessé teszik emésztőrendszerét.
Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket és
egyéb tápanyagokat, mint a kalcium, a B-vitamin, a folsav, a tejsav, a
kálium, a magnézium, a foszfor, a jód, és a cink.
Emésztőrendszere egészségesen tartása mellett a napi
joghurtfogyasztás erősíti immunrendszerét, segíti a fogyást, gyógyítja a
hüvelygombás fertőzést, megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását,
csökkenti a koleszterinszintet, és segíti a megfelelő szájhigiénia
fenntartását.
Fogyasszon el naponta egy pohár előflórát tartalmazó görög joghurtot. A
joghurtot gazdagíthatja olajos magvakkal, tökmaggal, vagy gyümölcsökkel,
mint a banán, a gránátalma, vagy a különféle bogyós gyümölcsök. Joghurt
hozzáadásával smoothie-kat is készíthet.
2. Áfonya.
A bogyós gyümölcsök közül mindegyik, így az áfonya is remek hatással van egészségére. Nagy mennyiségű rostot, C- és K-vitamint, valamint mangánt tartalmaz.
Az áfonyában ezen kívül A-vitamin, riboflavin, folsav, niacin, magnézium, kálium, réz, vas, és cink is található. Az áfonya közel 85%-ban víz, és kalóriatartalma is igen alacsony.
Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs megvédi szervezetét a szabadgyökök okozta károktól, valamint a nem stabil molekulák okozta károktól, mint az öregedés és a rák.
Az áfonya javítja szervezete immunitását, segíti a fogyást, javítja az agy működését, elősegíti a szív egészségének fenntartását, javítja a látást, segíti az emésztést, és rendben tartja a vércukor szintjét is.
Egyen meg minden nap egy csészényi áfonyát.
3. Spenót.
A spenót közkedvelt, zöld leveles zöldség, amelyet világszerte egész évben fogyaszthat. Remek A-, C-, és E-vitamin forrás.
Emellett nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat, vasat, kalciumot, káliumot, rezet, cinket, szelént, magnéziumt, és E-vitamint. A benne található lutein és zeaxantin immunrendszerét erősíti és antioxidáns hatású.
A tápláló leveles zöldség segíti a súlyosabb egészségügyi problémák megelőzését és kontroll alatt tartását. Ezen betegségek közott a cukorbetegség, a csontritkulás, bizonyos rákos megbetegedések, a szívproblémák, és a stroke is felsorolhatóak. Emellett segíti a méregtelenítést, megakadályozza a vérszegénység kialakulását, csökkenti a gyulladást, és javítja a szem egészségét is.
Fogyasszon el naponta egy csészényi friss spenótot. Fogyaszthatja
salátaként, zöldséglé részeként, vagy zöld smoothie-t is készíthet
belőle. Amennyiben inkább a főt spenótot kedveli, naponta fél csészényit
fogyasszon belőle. Ha változatosságra vágyik, a spenótot időnként
helyettesítse egyéb zöld leveles zöldségekkel, mint a kel.
Megjegyzés: Amennyiben véralvadásgátló gyógyszert szed, minimalizálja a
K-vitamint tartalmazó ételek fogyasztását, így a spenótét is. Oxalát
tartalma miatt akkor is kerülje fogyasztását, ha vese vagy húgyhólyag
problémái vannak.
4. Alma.
„Napi egy alma az orvost távol tartja” szól a régi wales-i mondás. Ha ez ilyen formában nem is igaz, az almafélék rengeteg tápanyagot tartalmaznak, amelyek egészségére igen jó hatással vannak.
Az alma C-vitaminban (hatékony természetes antioxidáns),
komplex-B-vitaminokban (riboflavin, tiamin, és B6-vitamin), és élelmi
rostokban gazdag.
Emellett fitotápanyagokat is tartalmaz, amelyek segítik szervezete
védelmét a szabadgyökök káros hatásai ellen. Az alma egyéb ásványi
anyagokat is tartalmaz, mint a kalcium, a kálium, és a foszfor. Alacsony
kalóriatartalmú gyümölcs, amely egyáltalán nem tartalmaz zsírt vagy
koleszterint.
Napi egy alma elfogyasztásával csökkentheti a rák, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, és a szívproblémák kialakulási esélyeit. Emellett segíti az idegrendszer egészségének fenntartását, megakadályozza az időskori emlékezetvesztés kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a csontokat, és segíti a száj egészségének fenntartását.
A gyümölcsöt fogyassza egészséges tízóraiként vagy uzsonnaként, igya meg frissen préselt levét, süssön belőle süteményt, vagy készítsen belőle almaszószt.
5. Citrom.
Csupán egy citrom több C-vitamint tartalmaz, mint egy átlagos felnőtt napi szükséglete. A C-vitamin remek antioxidáns, a citrom emellett nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, A-vitamint, valamint komplex-B-vitaminokat. Hatékony antibakteriális, vírusölő, és immunerősítő.
A citrom segíti szervezete immunitásának növelését, és védelmet nyújt a bakteriális és a vírusfertőzésekkel szemben. Segíti a fogyást, fenntartja a bélrendszer egészségét, csökkenti a stroke kialakulási kockázatát, felveszi a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben, megszépíti bőrét, megelőzi az asztma kialakulását, csökkenti a vérnyomást, és tisztítja a vért.
A citrom egészségügyi hatásainak leghatékonyabb kihasználása érdekében reggelente, éhgyomorra fogyasszon el egy pohárnyi langyos vizet, amelybe keverje bele fél citrom levét és egy kevés mézet. Emellett bátran ízesítse citromlével sós vagy édes ételeit is.
Sokszor nem is gondoljuk , hogy milyen egyszerű dolgok kellenek egészségünk megőrzéséhez .
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!