Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség gyógyszerek nélkül közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség gyógyszerek nélkül vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Bagladiné Orbán Márta indította 12 éve
Szívünk és érrendszerünk állandó veszélynek van kitéve: a zsírdús falatok, a kevés mozgás, a sok stressz és persze egyéb káros szenvedélyeink együttesen komoly fenyegetést jelentenek.
7 tipp, hogy egészséges maradjon a szíve!
Gondoljuk át táplálkozásunkat
Szeretjük a zsíros, kalóriadús falatokat? Túl sósan, esetleg vitaminokat nem kímélő módon készítjük el a fogásokat? Pár apró trükkel máris csökkenthető a tányérunkra kerülő étel zsírtartalma: válasszunk soványabb húsféléket, mint például csirkét, pulykát, de leginkább halat. A baromfi bőrét sütés vagy főzés előtt távolítsuk el, és használjunk növényi olajokat az elkészítésükhöz. Ehhez hívjunk segítségül teflonbevonattal ellátott edényeket, sütőzacskót és ha van lehetőségünk rá, bátran süssünk nyárson vagy grillezzünk. Vitaminkímélő módon főzhetünk, ha az ételt nem tesszük ki jelentősebb ideig tartó hőhatásnak, azaz például főzés helyett pároljuk a zöldségféléket, sütés helyett csak grillezünk vagy éppen a lehető legfrissebb alapanyagokat használjuk.
Ismerkedjünk meg a telítetlen zsírsavakkal
Étrendünkben a telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal történő helyettesítése kedvezően hat a vér összes- és LDL-koleszterin-, valamint triglicerid-szintjére. Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak többszörösen telítetlen kötéseket tartalmaznak, és ilyen vegyületeket az emberi szervezet nem képes előállítani. A halhús vagy éppen egyes növényi olajok, például az olívaolaj kiemelkedően gazdagok ilyen zsírsavakban.
Fogyasszunk elegendő folsavat
A folsav rendkívül fontos szív- és érrendszerünk védelmében. Részt vesz a normál vérképzésben, hozzájárul az egészséges szívműködéshez, így védi keringésünk normális működését. Folsavban rendkívül gazdagok a zöld leveles növények, de olyankor, amikor nincs módunk elég sokat fogyasztani, jó, ha külső forrásból pótoljuk.
Hozzászólások eddig: 0
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás